30 sep 2014

 

30 sep 2014

Det är viktigt att logga ut from de platser man varit inloggad på när man använder datorer på ex bibliotek, annars kan det hända som bilden nedan visar. Jag tycker ändå att jag var rätt så snäll och inte gjorde något dumt, men det finns andra som inte är snälla.
En annan sak är också att man ska hålla sina lösenord skyddade. Men om man ger ut sitt lösenord till någon så får man faktiskt skylla sig själv för vad som händer.
Är man så dum att ge ut sina lösenord så ber man egentligen om "stryk".
 
 
Klicka på bilden för större.
 
 

30 sep 2014

Planerar du att göra något speciellt i höst?

Jag har lite saker inplanerade nu i höst, men håller det för mig själv för tillfället.
Men vet aldrig, de kanske dyker upp nått här om vad jag har för mig.

29 sep 2014

Vecka 40 - Veckans tema är Höst
Spenderar du mycket tid framför tvn på hösten?

Inte mer än vanligt faktiskt.
Är det något jag vill kolla på så finns datorn att kolla in i.

29 sep 2014

Måndag och ny veckan.
 
Jag har varit nervös hela helgen inför ett samtal jag skulle göra idag. Hade ingen aning om vad jag skulle säga. Men det gick jätte bra och sa helt enkelt som det var. Nu känns det lite bättre, men är fortfarande lite nervös hur det kommer att gå.
 
Sen skulle jag göra ännu ett samtal men det var ingen som svara så jag slängde iväg ett mail istället och hoppas på svar så snabbt som möjligt.
 
Inga planer änsålänge denna vecka, men det hinner väl dyka upp nått.

28 sep 2014

5 annorlunda namn du tycker är fina
 
Ivy
Lenox
Sheena
 
Kommer inte på några fler just nu.
 

28 sep 2014

Detta bli ett klagoinlägg!
Igårkväll, jag menar kväl. Klockan var säkert 22-23 och grannen får då sällskap i form av 3 vuxna och 2 småbarn. Varför man får besök vid den tiden förstår jag inte. Det kankse var för att det var lördag, men vad ska småbarn göra så sent på kvällen utanför hemmet?
Prata i normal ton med varandra är inte något som finns i deras huvud. De sitter säkert brevid varandra och skriker till varandra och håller på och slår i väggen och för onödigt mycket liv och oväsen.
Det är inte heller första gången detta händer och förmodligen inte den sista.
 
De håller fortfarande på och för en massa liv och håller på och öppnar deras balkongdörr som är vägg i vägg med mitt huvud när jag sover. Öppnar och stänger, öppnar och stänger osv.
Det är väl inget borde de flesta säga, men när dörren för ett sådan liv att man blir galen och de öppnar och stänger hela tiden så blir man förbanad.
 
Jag kan tyvärr inte ringa och säga till hyresvärden att de ska fixa till grannes dörr, för det har jag redan provat med. Fick då tillsvar att grannen själv måste ringa och få det fixat. Men tydligen så stör det inte dom att det gnällen och brakar så de stör andra som bor i huset.
 
Så nu sänker jag mig till deras nivå och för en massa liv jag också. För jag orkar inte höra på deras skit. Bättre att jahg lyssnar på nått som jag tycker är bra - MUSIK!

27 sep 2014

Melinda hörde av sig och undra om jag ville med till stan och tur var väl det för hittade en av jackorna jag ville ha och i rätt färg/storlek.
Sist vi var på stan så fans den inte i rätt färg.
Men som tur så fanns den i rätt färg nu och nu hängen den i min klädkammare.
Bild kommer upp senare nån gång.

27 sep 2014

Hiss & Diss - Ditt namn

Diss:
Hur stavas ditt namn? Ja som det låter, daah!
Ursäkta, vad sa du?
Kan man heta så?
Är det inte ett land?
 
Hiss:
Det är inte många som heter det, 178st som är över 16 år och folkbokförd i Sverige.
Vet inte vad mer jag kan skriva här. Är ändå nöjd med mitt namn och skulle inte vilja byta det. Däremot vska jag byta efternamn, men jag väntar till 2017 med det. Typiskt att det är så lång tid kvar, annars skulle jag byta nu.

26 sep 2014

Länka en person som har ett snyggt namn

nej.

25 sep 2014

Var på stan en stund tidigare idag. Skulle möte Melinda vid 14 tiden, men hon var lite försenad så stöte på Richard och stod och prata med han innan han skulle iväg.
Gick runt på stan ett tag och försökte hitta en jacka. Men den jackan jag ville ha fanns inte i den fäg jag ville ha så då struntade jag i att köpa. Gick till nyfors och sen tog jag bussen hem för skulle till Stenby först.

25 sep 2014

 

25 sep 2014

Om man fick döpa barn till vad man ville och ingen skulle bli mobbad för sitt namn, finns det något ord (som inte är ett namn idag) du tycker är så fint att du skulle kunna överväga att ge det som namn till ett barn?
 
Detta var lite svårt att bara komma på just nu. Jag vet faktiskt inte. Har funderat lite på namn men tänker h¨ålla de för mig/oss själva till det är bestämt. Inget man går och tänker på varje dag.

24 sep 2014

Är det viktigt för dig att kvinnan tar mannens efternamn när man gifter sig?

Nej, det tycker jag inte. Det är helt upp till de som gifter sig om vilket efternamn man ska ta eller om man vill behålla sina och då ha olika även fast man är gift. Vi lever inte på -50 talet längre.
 

24 sep 2014

Igår så var jag hemma hos Melinda ett tag och så bestämde vi oss för att gå till stan för jag hade sett ett par skor som jag ville köpa.
Jag tror seriöst jag har problem med skor, det säger iaf min pojkvän, haha.
Dessa köpte jag igår:
 
 
Och kom på att jag ej visat de skor som jag (älsklingen först köpte till mig, som jag sedan betalade för):
 
 
Nu fattas det bara en snygg jacka och jag tror att jag hittat en/två som jag vill ha, men måste först prova och se om de passar. Har inte riktigt bestämt mig för vilken jacka än, väljer därför inte att visa någon av de förrän jag valt vilken.
 
 

23 sep 2014

Har du någon gång i livet velat ha ett annat förnamn än det du har och isåfall vilket?

Det har jag säkert när jag var yngre men kommer inte ihåg vilken namn jag skulle vilja ha istället. 
Nu är jag glad att jag har ett namn som inte så många andra har. Men sen att det finns idioter till allt, som tror att man är ett land? Mitt namn stavas och uttalas inte ROMANIA. Det stavas och uttalas ROMINA. Det är stor skillnad. Men som sagt det finns ju folk till allt.
 

22 sep 2014

Vecka 39 - Veckans tema är Namn
Hur kom du på ditt bloggnamn?

Eftersom mitt namn är Romina så blev det helt enkelt bara så. Kommer inte ihåg vad jag tänkte när jag skapade bloggen för 5år sedan.

22 sep 2014

 

21 sep 2014

Har precis kommit hem från Melinda. Har varit hos henne i någon timme och snackat massa skit och skrattat.
Ska snart börja med maten, idag/kväll blir det fläskfile, potatismos (hemmagjord såklart) och beasås.
Inget planerat inför nästa vecka förrän ev på torsdag och på fredag blir det iväg en sväng.

21 sep 2014

5 knep för att hålla sig frisk

Det finns många saker man kan göra för att hålla sig frisk.
Jag tror inte på att om man tar en massa vitaminer så håller man sig frisk. Jag tror att de vitaminer man tar i tablettform slår ut de naturliga vitaminerna vi har i kroppen och till slut kan man ej leva utan tabletter.
Man ska väl äta bra mat och inte bara snabbmat. Jag själv äter inte snabbtmat mer än kanske en gång varannan månad, och det tycker jag är för mycket.
Sen är vi alla olika så olika saker fun gerar på olika personer. Man får helt enkelt prova sig fram och se vad som passar just för sig själv.

20 sep 2014

Hiss & Diss - Ditt mående just nu

Jag kan inget annat säga än att jag måt bra. Det finns så mycket att vara glad över just nu.

19 sep 2014

Tipsa om något som gör dig glad när du är nere

Lyssna på bra och gla musik. Musik som du annars lyssnar på när du är glad för då smittar det av sig. Tror alla har olika sätt att försöka bli gladare när man är nere.

19 sep 2014

Satan var ont det gör i min tand just nu. Men det borde gå över om någon dag. Men har det inte gått över till måndag så ska jag tillbaka och så får tandläkaren se till att fixa tanden. Han sa att det behövs göras ändå, men kankse inte just nu, snart så.
 
Har legat i sängen fram till nu och lyssnar på bland annat HP och grannen som för en massa liv så fick jag nog och stängde av HP och satte på musik istället så slipper jag höra grannen.
 

18 sep 2014

Upp och hoppa klockan är åtta.
Det var den tiden jag gick upp idag och ca en halvtimme senare ringde telefonen och så blev det akut tid till tandläkaren 10.30.
Problemet var bara att jag skulle på en annan sak klockan 10.00. Men jag tackade ja till akuttiden så jag slipper gå runt och ha ont i onödan.
När klockan va 10.40 så ringde tandläkare och frågade vart jag var, men jag hade blivit fast på första stället som jag skulle till och kom inte därifrån förrän 12.20.
Gick då till tandläkaren för att förklara varför jag ej kom på avtalad tid och det var helt okej, bara att boka in en ny tid till imorgon istället. Tror jag kan hålla ut med värken ännu en dag.
 
Just nu sitter jag och kolla på BB och sen blir det sängen för upp och hoppa klockan åtta imorgon också.

18 sep 2014

Om du blir sjuk, vill du kolla upp det snabbt eller väntar in i det sista för att se om det går över av sig själv?

Är det en vanlig förkylning så väntar jag i någn dag och tar mina tabletter som jag har och om det inte blir bättre så får man väl kontakta doktorn.
Brukar inte bli sjuk men när det väl händer så känner jag igen det och kontaktar doktorn direkt så ber om en tid och oftast får jag komma dit samma dag eller dagen efter. Tacka vet jag privatvård.

18 sep 2014

So you have got a car?
That don't impress me much!
 
 

17 sep 2014

Har du brutit något någon gång?

Nej, jag har aldrig bruit något ben på mig själv. Men kommer ihåg på jympan i mellanstadiet så råkade jag sparka på en tjejs hand när vi spelade fotboll så hon bröt ena fingret, stackars henne.
Men jag har klarat mig undan det där med att bryta ben och sånt.

16 sep 2014

När mår du som allra bäst?

Det kan man inte säga bara sådär. Just idag må¨r jag bra eller just vid de tillfällen måt jag bra. Det är olika. Ibland så räkcer det med att vakna så mår jag bra. Efter en dusch så mår jag bra. Det är helt olika.

15 sep 2014

Vecka 38 - Veckans tema är Hälsa
Är du bra på att ta hand om dig själv?

Man kan ta hand om sig själv på olika sätt. Men jag tar hand om mig både när det gäller mat och hur jag ser ut.

14 sep 2014

5 kreativa människor du inspireras av

Jag har ingen aning.

13 sep 2014

Har precis kommit hem från mamma. Sov hos henne inatt, fast det blev inte så jätte mycket sömn för hon fick ett samtal omkring 5 på morgonen som jag vaknade av.
Sen åkte jag och mamma till tågstationen vid halv 8 och köpte en biljett.
Hem igen och äta lite frukost och sedan somna om igen på soffan.
 
Vaknar omkring 12 sen och är rätt så utvilad.
Satt mest inne hos brorsan och kolla på Paradise Hotel och så kollade vi på fotboll.
Efter det åkte vi till ica och handlade lite gott för ikväll, men jag bestämde mig för att åka hem och lata mig hemma i min egna säng och så blir det skype med älsklingen snart, så fort han har kommit hem från sina äventyr.

13 sep 2014

Hiss & Diss - Kreativitet

Orkar inte dela upp det i his och diss.
När man gör något, pysslar tillexempel så är det mycket hiss om det blir som man har tänkt sig. Annars är det diss.

12 sep 2014

Idag är det fredag för den som missat det.
Igår städade jag hela lgh, var inte så mycket att städa då jag inte låter det bli stökigt här hemma.
 
Idag blir det hem till mamma ett tag och sen imorgon skulle vi hitta på nått roligt, hoppas verkligen att vi får ha han så blir det mer roligt.
Skriver mer om det senare.

12 sep 2014

Tipsa om något kreativt man kan göra en tråkig dag

Oavsett om man har en tråkig dag så kan det vara svårt att hitta på något kreativt att göra. Då kan man till exempel kolla runt lite på internet och se om man hitta nått man kan göra.

11 sep 2014

 

11 sep 2014

Om kreativiteten försvinner, hur får du tillbaka den?

Den försvinner inte, utan den kommer i perioder.

10 sep 2014

 
 
 

10 sep 2014

Berätta om det mest kreativa du gjort

Genom alla år som jag levt så vet jag faktiskt inte om jag ska vara ärlig.

10 sep 2014

Sov som en stock inatt och vaknade väl omkring 9-10 tiden. Sov dock inte så jätte bra på morgonen. Jävla pissvärk!
Men det går över om någon dag.
 
Idag blir det övning om en stund, men först hade jag tänk att kolla lite på Desperate Houswives lite.
Ev göra någon lunch och trycka i mig.

9 sep 2014

Åkte och handade idag med Patricia och Jonny idag.
Var ett tag sedan jag träffade dom både, säkert någon månad sedan. Men så är det när man är upptagen av annat.
Nu har jag iaf mat som räcker tills jag får pengar igen så det känns skönt.

9 sep 2014

När är du som mest kreativ?

När jag är uttråkad och ensam.

8 sep 2014

Vecka 37 - Veckans tema är Kreativitet
Är du en kreativ person?

Ibland så är jag väl det, när jag väl orkar och så vidare.

7 sep 2014

 

7 sep 2014

5 böcker du ångrar att du slösade din tid på

Ångrar faktiskt ingen bok som jag har läst. Även skolböcker var rätt så roliga och läsa nu när man tänker efter lite några år senare.

6 sep 2014

Hiss & Diss - Böcker

Det finns inte så mycket att säga här. Är man en bokperson så tycker man om böcker och är man inte det så finns det ju ljudböcker. Sedan finns det sådana som mig, är inne i en bok period och läser mycket i olika perioder. 

5 sep 2014

Sitter här nu helt ensam och spelar lite Titanic ( alla låtar i en mix = 1h 18m) och snackar lite skit på facebook med några.
 
Tidigare så följde jag med älsklingen till bussen när han skulle hem och så passade jag på att fixa en sak på stan så jag hade det gjort.
 
Fick ett samtal som jag väntat på i 2 veckor, fast fick de samtalet för ca 2 dagar sedan. Nu kan jag andas ut och göra rätt.
 
 

5 sep 2014

Länka en bok som alla borde läsa

Det är ju lite svårt att länka en bok som alla borde läsa då alla har olika smaker i vad de tycker om för bok.

4 sep 2014

Om boken du läser inte är bra efter att du läst halva, läser du ut den eller ger du upp?

Om en bok är dålig så fortsätter man inte att läsa till halva boken utan det märker man nästan direkt. Sedan så kan man ju läsa på baksidan om boker verkar intressant eller inte. Oftast när jag läser böcker så läser jag ut dom. Oavsett hur lång tid det tar.
 
Den boken jag läser nu (nått inlägg innan), Har nog inte läst boken på 2 veckor eller nått sånt, men jag känner att jag vill vara i "mood" för att läsa. Har ändå läst mer än halva boken och den är väldigt intressant. Men känns som om ifall jag läser ut den så har jag inget att läsa sen som jag tycker är bra. Eller så får jag helt enkelt åka hem till mamma och låna ännu en bok för vet att hon har bra, roliga och intressanta böcker.

3 sep 2014

Idag har vi varit på stan en stund och handlade lite godis. Det blev visst lite över 100kr godis till oss båda, men det är vi värda.
Har precis kollat klart på Bait och ska väl snart lägga oss och kolla på några polise serier och sen sova.

3 sep 2014

Vad använder du som bokmärke?

För tillfället så har jag mina gamla tågbiljetter från när jag var i Gbg.
Inget märkvärdigt.

2 sep 2014

Har du någon favoritförfattare?

Spelar nog inte någon roll vem som är författare utan det handlar mest om ifall boken som författaren har skrivit är bra.

1 sep 2014

Denna månad startade bra.....fast.... vaknade lite för tidigt. Hade stält klockan på jag vet inte hur tidigt för jag skulle iväg till stan på en väldigt intressant möte som gav väldigt mycket.
Tog en liten snabb lunch på stan med älsklingen innan vi gick hem igen.
 
Nu ska vi ställa oss o "baka" pizza och mysa, fast inte med pizzan fötstårs.

1 sep 2014

Vecka 36 - Veckans tema är Böcker
 
Vad för typ av böcker läser du helst?

Jag har inte läst så många böcker på de senaste åren. Men jag har lyssnat på böcker och då är det HP och Narnia som fallit mig i smaken mest.
 
För ca 3.5 vecka sedan började jag läsa en bok som min mamma köpte för ett tag sedan. Den verkade spännande och rolig så jag lånade den av henne:
 
 

RSS 2.0


© 2009-2016 www.romiinap.blogg.se