29 jan 2015

Något som jag skulle kunna äta mycket av är just detta:
 
 
Lax i grädd/creme fraichesås +lite citronpeppar och blomkål *tumbs up*
 

28 jan 2015

Idag gick jag ner till stan för att jag behövde kopiera lite papper. EN liten stund efyter det mötte jag upp Alexandra så åkte vi hem till henne. Satt där en stund och sen bestämde vi oss för att åka iväg till Tuna Park. Vi var väl på TP i ca 2.5 timme eller nått. Hittade inte vad vi letade efter, men till slut så hittade vi vad vi sökte.
 
Jag köpte träningsbyxor och ett linne (se nedan), som jag kan ha när jag tränar.
 
Detta år är verkligen mitt år!
Börja äta bättre √
Sluta röka √
Köpt träningskläder √
Köpt träningsredskap √
Skaffat träningskort —

Sen finns det ju massor av mer bra saker jag kommer att göra detta år!
 
 
 
 

26 jan 2015

Idag vaknade jag ca 7.40 av mig själv. Klev upp en stund efter det och åt lite ost till frukost. Började fixa mig iordning för att gå ner på stan. Mötte upp Melinda på vägen vid 9.45 och så gick vi till stan. Kollade runt där lite. När vi var på väg mot Apoteket så stöter jag på mamma på stan och slår följe med henne. Melinda sa jag hejdå till då hon skulle till Apoteket och sen direkt till tågstationen för att åka iväg, så hoppas hon inte tog illa upp.

Gick en jätte kort snabbis på stan med mamma. Hon hade lite bråttom då hon skulle hinna fixa allt innan hon börjar jobba sen. Sprang in på Åhlens för att köpa det jag skulle, men det var slut. Springa fort in på Kicks och där fanns det jag skulle ha.

Efter det tog vi bilen mot Netto. Jag hade inte tänkt handla något där, men såg att det var rätt så bra pris på gurka och citron där så då passade jag på och så köpte jag hem schampo och balsam + lite annat. Ville inte handla allt för mycket då jag skulle iväg och handla senare.

Blev avsläpt hemma och packade iordning allt hemma och började städa (diska) samtidigt som jag värmde på Laxsåsen som jag gjorde igår och kokade lite blomkål.

Jonny kom omkring 15 tiden så åkte vi först till Rusta och handlade lite saker som jag skulle  ha där och efter det in en sväng på Willys och hämta 4pack tonfisk.

Vidare till Ö&B och köpa lite saker där och sen till ica maxi där det blev en hel del mat. 14 öre har jag kvar på kontot just nu, haha.
 
 
Äntligen (en liten söt) kaffebryggare. Kan absolut inte fatta hur dum i huvudet man kan vara att tycka Ica snabbkaffe är gott! Jag spyr! Riktigt kaffe ska det vara. Nu blir killen glad också när han kommer hit.
 
 
 
 
 
 
 
 
Har velat ha en sådan här ett bra tag, men nu när jag har den så vet jag inte riktigt vart jag ska ställa den, så den står fortfarande i kartongen.
 
 

25 jan 2014

Idag blev det hem till mamma för att fira henne eftersom hon fyllde år i tisdags.
Det blev en jättegod smögåstårta. Jag ville äta mer än vad jag gjorde, men en bit fick räcka då jag syndade med att äta den.
 

 Jag kom hem omkring 20 tiden och var så himla trött, och så hade jag missat tvätt tiden (för 2-3 gången irad) så det var bara att boka om.

23 jan 2015

Uppe med dig, klockan är 8!! PEEPEEPEEP!
Jag var inte alls redo för att gå upp klockan 8 idag eftersom jag hade svårt att somna igår så tyckte jag att jag ville och behövde sova mer. Men jag gick upp vid 8 och började med frukosten. Bestämde mig för att ta bussen till stan ist'llet för att gå (ev halka och bryta något, och då bli sen till mötet). Mötet gick bra, men jag var kissnödig hela tiden så när det var över så sprang jag direkt på toa. Sedan gick jag och Katarina och mötte upp min mor utanför Bamboo för vi skulle käka lunch där. Gott men hejkomochhjälpmig vad mätt jag blev. Gick bara och hämta mat 1 gång. Jag orkar verkligen inte äta mer längre. Är inte alls van att äta mycket.
 
Fick skjuts av mamma hem efter det och låg i sängen från de jag kom hem vid 13 tiden skulle jag tro (omkring). Omkring 17 tiden fick jag nog och gick upp och satte mig vid datorn istället och sen iväg till köket för att laga lite mat, samtidigt som jag pratade med älsklingen.
 
Till maten så lyssnade jag på när min granne och hans besök höll på och skrev, inte speciellt trevligt. Efter maten spelade jag lite PQ på datorn med normal volym (enligt mig så är den mer hög än normal) och hörde ändå grannen och hans pygmy till besök.
 
Just nu sitter jag och lyssnar på lite musik för jag orkar verkligen inte lyssna på grannen något mer.

22 jan 2015

Pratade med älsklingen i lite mer än 1.5 timme igårkväll/natt. Var hur trött som helst eftersom jag knappt var hemma igår och gick runt en massa på stan, men kul hade jag och Melinda.
 
 
Ska snart äta lite frukost/lunch hade jag tänkt för ska vara klar till klockan 14.00 För då kommer Jonny hit och hämtar mig (tror jag) sen iväg och kolla på möbler.

21 jan 2015

Sitter på toaletten och telefonen ringer. Vad gör du? Svarar du eller struntar du i det om det är dolt nummer?
Det kan ju vara någon viktig, det vet man inte då det är dolt nr och får då veta det efter man svarat.
Tänk på lite på det...
 
Gick iväg mot Melinda för att möta upp henne på vägen för vi skulle ner till stan. Egentligen skulle hon ner till stan för att lämna tillbaka en tröja, men jag följde med. Det snöade och var rätt så kallt, men jag lyckade att inte halka och slå ihjäl mig.
 
När Melinda lämnade tillbaka sin tröja på GinaTricot såg jag att de hade alla smycken för 15 kr st. Jag hade inte planerat att köpa något, men hittade 2st halsband som jag tönkte kan vara snygga. Egentligen hade jag inte råd, eftersom jag en dag tidigare hade lånat pengar av Melinda för att klara mig 1 vecka till innan pengarna kommer, men jag kunde inte låtya bli för de ena fanns det bara 1 kvar av. 30kr för 2 halsband är ju ändå inte mycket pengar. Ska tillbaka på måndag eller tisdag och kolla om det finns något mer som faller mig i smak. Såg endel, men får se om de finns kvar.
Passade även på attköpa nagellackborttagning eftersom jag inte hade så mycket kvar.
 
 
 
Efter stan så följde jag med Melinda hem till henne och satt där en stund och drack de Tea som jag också köpte på stan. Jätte gott tea (löstea).
 
 

20 jan 2015

Idag är detmin mammas födelsedag, men det verkar som om hon inte vill bli grattad för meddelandet jag skickade iväg tidigare idag har inte levererats.
Gick hem till Melinda en stund för jag skulle låna pengar av henne (betalar tillbaka nästa vecka) och så satt vi och prata en hel del i hennes kök.

17 jan 2015

Jag har inte alls kännt något behov av att skriv anått här förrän nu. Har precis kommit hem från Patricia. Åkte iväg till henne vid 7 tiden och satt och snackade en massor och så bestämde vi oss för att kolla på  en film. Tog ett tag  innan vi bestämt oss för vilken film vi skulle se. Till slut blev det Mr.Nobody . Filmen var väldigt konstig för den hoppade fram och tillbaka i tiden nästan hela tiden. När det var ca 40 minuter kvar av filmen så stängde vi av för vi både var väldigt trötta. Filmen var tydligen 2 timmar och 11 minuter lån (141 min) och de tänkte vi inte på att kolla när vi valde filmen.

17 jan 2015

Synd att en liten del av tummnagels hade gått bort.

13 jan 2015

Orkade inte skriva om det igår, men var på ett litet onödigt möte igår. Mötet i sig var bra, men de som de sa visste jag redan så det var lite onödigt. Hade planerat att ta bussen som kom utanför mig 10.07 så det betyder att jag skulle vara på stan 10.15 och då ha 15 minuter på mig att gå till stället där mötet skulle vara på. jag skulle alltså vara ca 10 minuter förtidig, då mötet skulle börja 10.30.
10.15 var bussen fortfarande inte hos mig och jag börjar känna paniken. Bussen kom till slut omkring 20 över 10. Stannar vid VARJE busshållsplats där folk kliver på och ska betala med KORT. Det tar evigheter och bussen som redan är försenad. Sen kommer det ett riktigt snusk, till synes, på bussen och ska betala med en enkelbiljett. Tappar kortet på bussgolvet och när han väl stoppar i det i maskinen så blinkar det rött. Men gå av eller betala fort som fan med annat allternativ!! KLockan va då 10.25 och var ca halv vägs till stan. Känner paniken mer och mer. Nere på stan är bussen ca 10.30 och inte går det fort att gå när det är snö, halt och is överallt. Försöker iaf att gå så fort jag kan och kom till stället 10.34. Inte har jag någon aning om vilket rum mötet skulle vara på. så jag knackar på dörren och säger vad jag ska på för möte och kvinnan (som inte var så jätte bra på att beskriva) pekar där..... Jag går åt det håll som hon pekat åt och hon säger då, NEJ inte där.. Den där dörren. Jaha okej, då öppnar jag den och går in då tänkte jag, och de gjorde jag, även fast jag var försenad så tänker jag inte stå utanför och vänta tills någon öppnar efter jag knackat. Jag var inte den enda som kom försent pga bussen var försenad. En annan tjej som också var på bussen kom försent.

Men som sagt mötet var lite onödigt, förutom att jag skulle skriva på ett papper. Så betalade 52 kr för att sitta och lyssna på saker jag redan visste och skriva på ett papper *tummen upp*.
 
 

12 jan 2015

Jag köpte en kokosnöt igår, något som jag aldrig gjort förut. Ännu mindre försökt att öppna en sådan. Det tog lite tid (mycket bankande, eftersom jag inte har några som helst vertyg hemma) så lyckades jag öppna den iaf.
 
 

12 jan 2015

Fixade till lite smaksatt vatten igårkväll.
Ena är med hallon, röd grape och kiwi. Och den andra är med citron och gurka.
Den med frukt blev rätt besk eftersom det var grape i så nästa gång skippar jag den, men den andra blev väldigt fräsh.
 
 

11 jan 2015

Var ju iväg oich handlade tidigare idag. Känner mig väldigt fattig just nu med tanke på att det är ca 2 veckor kvar tills pengarna kommer igen. Men jag har ju som sagt masor av mat.
 
 

11 jan 2015

Mamma ringde och väckte mig 8.19. Kommer inte ihåg samtalet så speciellt bra, men kommer ihåg att det var någon gång vid 10 tiden vi skulle åka iväg. Ställde då alarm på mobilen halv 10 men vaknade 9.12.
Snart dags att klä på sig kläder för att gå ut, just nu sitter jag i kläder som jag enbart har på min inne.
Sen ska vi åka iväg och handla. Det behövs verkligen då jag knappt har nåton mat hemma och har knappt haft någon mat hemma sedan i tisdags. Har dock inte så jätte mycket pengar kvar, men de ska nog lösa sig, är ju bara ca 2 veckor kvar tills pengar kommer igen.
 

10 jan 2015

Rensade och kollade igenom mina nagellack idag och "fixade" till de som torkar, de som gick att fixa till.
 
 

10 jan 2015

Tillsammans med älsklingen 1 år idag.
Tyvärr så firas det inte då vi ej kan vara tillsammans. Men 1 år har gått väldigt fort och det har varit ettjätte bra år tillsammans med han. Hoppas verkligen att det blir flera underbara år med denna varelse.
 
 

10 jan 2015

Gick och la mig vid 18 tiden igår och vaknade vid 2 inatt och tänkte: nej jag somnar om, och det gjorde jag och vaknade ca klockan 10 idag. Så skönt att sova så länge, men det var lite för länge att sova. Har idag sovit lite på dagen. har haft ont i huvudet hela dagen. Nu på kvällen har jag inte gjort så mycket eftersom jag fortfarande har huvudvärk.

9 jan 2015

Detta är skrivet I realtid...
 8 jan
Jävla huvudvärk som aldrig släpper. 
Tog bussen 15,35 från mig och var vid sjukhuset ca 15 min senare. Tur så var det ingen kö till akuten reception, så klockan 15,51 blev jag inskriven. Ca 30-45 min senare blev jag inkallad till undersökningens rummet där de tog blodprov, blodtryck och kollade om jag hade feber  (vilket jag inte hade, 37,1 grader). 
Åter ut I väntrummet igen och ca 17 blev jag inkallad till ett rum där jag fick ligga och vänta på läkare. 
Läkaren kom ca 18 och frågade en massa frågor och lyssna på hjärta och lungor, testade min balans som inte var den bästa. Kändes som om jag skulle ramla bakåt när jag blundade. 
 
Ca kl 20.00 kom läkaren tillbaka och sa att ‎testerna såg bra ut men att jag hade lite för hög infektion halt I blodet eller hur man säger. Var ju samma sak I somras när jag var på akuten, och så fick jag ju antibiotika för hud infektion den 10 Dec som jag skulle äta I 10 dagar, antar att de inte hjälpte speciellt mycket då infektions halten fortfarande var högre än normalt. 
 
21,16 kom läkaren tillbaka och talade om att jag behöver vara kvar för röntgen. Jippi, nja, inte direkt. Men jag tänker inte lämna detta ställe förrän de vet varför jag har huvudvärk 80% av tiden jag är vaken. 
 
‎Klockan 3,25 så fick jag ÄNTLIGEN Komma upp på avdelningen strokeenheten / njurmedicin som jag ska sova på över natten. 
 
Sjuksköterskorna frågade om jag var hungrig? JA, eftersom jag inte har ätit något på 17,5 timme. Efter jag fått I mig smörgås och juice så ska jag SOVA! Ända fram tills de kommer och väcker mig. 
Ligger nu I sängen och de tog nyss blodtryck ‎(120/92) "inte konstigt att du har ont I huvudet" sa sjuksköterskan. Ingen feber nu heller, 36,7 grader.
 
Men hur ska detta gå? Sängen är 80-90 cm bred, och jag är van att sova ensam eller med pojkvännen I min 160 cm säng eller hans 180cm säng.
Jag hör folk som snarkar här, men jag ger igen med mitt morrande när jag sover.
Godnatt! 
 
 9 jan
‎Godmorgon! 
Blev väckt vid 7 tiden. Kolla temperaturen och blodtrycket, få frukost på sängen och sen iväg till CT (‎Computerized Tomography). Det gick rätt så fort och nu ligger jag I sängen igen (8,10). Ska vänta på att doktor ronden ska komma och då se vad de säger. Till dess tänker jag försöka sova. 
 
Läkaren kom vid halv 11 och sa att röntgen såg bra ut, inget som såg annorlunda ut. Men de ville ändå tömma lite vätska ifrån ryggmärgen (Lumbalpunktion). Usch det låter jätte läskigt! 
Gick ut och rökte och samtidigt prata med mamma I telefon. 
Halv 12 kom läkaren tillbaka och satte bedövning I ryggen. Trodde det skulle göra mer ont än vad det gjorde och en stund efter det var det dags att köra in nålen I ryggmärgen. Det gjorde däremot mer ont än bedövningen‎. 
Kort efter det så kom min lunch serverad på sängen. Underbara sjuksköterskor!  
 
Jättegod mat och morotskaka till efterrätt. Och nu är det bara att vänta på svar från ryggmärgsproven och se vad dom visar.
 
 Ca 14,20 kom läkaren in och sa att även detta prov såg bra ut och att jag då får åka hem. 
Han skulle även skicka en remiss till vårdcentralen så jag kommer bli kallad till sjukgymnasten.
 
14,35‎ tog jag bussen hem och var hemma ca 15.00.
 
Frukosten klockan 03.31
 
Lunchen med efterrätt
 
Här är då tjocka jag med hål i ryggen. Var inte värre änså.
 
 
 

1 jan 2015

Första inlägget det här året då.
Nu ska vi ut!

RSS 2.0


© 2009-2016 www.romiinap.blogg.se